top of page

Bath - Historie og Skjønnhet

Oppdatert: 4. sep. 2023

Kanskje det er det italienske preget som gjør Bath til den sjarmerende byen i Somerset, England. Bath er kjent for sin rike historie, imponerende arkitektur og naturlige varme kilder. Byen har en lang historie som strekker seg tilbake til romertiden, og den har lenge vært et populært reisemål for både Engelskmenn og turister fra hele verden.

Høydepunktet i Bath er de romerske badene, som dateres tilbake til det første århundre e.Kr. Disse imponerende termiske badene var en gang et sted for både renselse og sosialt samvær. Besøkende kan utforske det intrikate systemet av bassenger, rom og ganger som utgjør badene, og de kan til og med smake på det mineralrike kilden som har strømmet der i århundrer.Litt mer historie for deg som vil vite mer, klikk på pilen til venstre.

I tillegg til dens historiske og arkitektoniske skatter, er Bath også et knutepunkt for kunst og kultur. Byen har en rekke museer, kunstgallerier og teatre som tiltrekker seg både lokale kunstnere og internasjonalt anerkjente utstillinger.


Bath er ikke bare en by som ser til fortiden; den er også en livlig, moderne by med et pulserende samfunn. Byen har et bredt utvalg av butikker, restauranter og kafeer som reflekterer den varierte smaken til lokalbefolkningen og besøkende. Om du er interessert i Engelske bøker, fant vi en unik bokhandler rett på baksiden av Badet, ta turen innom der og opplev et stort utvalg.

Så fant vi oss en tapas restaurant, Tapas Casa, som virkelig serverte utrolig gode retter og en dessert som var himmels. Se oppskriften på bildene under. I tillegg har jeg igjen testet både italienske Blåskjell, samt en ny runde med Fish and Chips og alt var var meget bra.

Uansett om du er interessert i historie, arkitektur, kunst eller bare ønsker å nyte en avslappende dag i de naturlige varme kildene, har Bath noe å tilby. Byen gir en unik blanding av fortidens sjarm og moderne raffinement, og den forblir en perle på Englands reiselandskap.

Vi benyttet bena og ruslet rundt i Bath og kastet oss på en båttur på elven opp gjennom byen. Absolutt hyggelig.


Vi bodde på et flott B&B, Tyndall Villa Boutique B&B, Utrolig bra frokost og service. Flotte rom, gode senger og puter. Anbefales.


Jeg anbefaler 3-4 dager minimum her for at du skal kunne oppleve byens mange tilbud.


Jeg ble dessverre syk og måtte avbryte turen, så i denne sammenheng minner jeg om at det å he en skikkelig reiseforsikring er avgjørende. Ta initiativ selv i tillegg til at du kontakter ditt forsikringsselskap så du er sikker på at du gjør alt riktig gift erstatning.


Så da gikk jeg glipp av mange planlagte steder, men det går flere tog!


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page