top of page

Paris, litt høst, men fortsatt Paris

Oppdatert: 30. jan. 2023

Paris på en dag med litt sigtsing, restaurant besøk, vin, foto-shot og alt det andre

(alle bilder er dessverre tatt med en eldre iPhone og kamera er ikke like bra som dagens modeller.)Oppsummeringen til min kone.

"Vi flytter hit i tre måneder, når våren kommer", men da kom korona-epedemi som i stedet.

Paris, Eiffeltårnet (c) Ingar Næss

Høsten 2019.

Siden vi aldri hadde vært i Paris sammen, bestemte vi oss for bare å kastet vi oss på et fly til og vi anget ikke. Vi var heldige med været, selv om vi hadde ørlite regn, men det ødela ikke stemningen. Paris på to dager er helt ok, men du kan jo ikke oppleve hva denne flotte byen faktisk har å by på. Derfor bestemte vi oss for å starte med en sightseeingbuss, som vi alltid gjør første dagen i en ny by.

Her er noen tips.

Som sagt er vi glade i å ta en rundtur med en "hopp av og på", slik at vi vet hvor de viktigste severdighetene ligger. Da er det enklere å legge en plan for hva og når vi skal besøke de forskjellige stedene.


Siden vårt hotell kun lå hundre meter fra Triumfbuen der hvor bussene stopper var det bare å hoppe på.


Uansett er en busstur på toppen av den dobbeltdekker flott i pent vær, og som du ser av bildene hadde vi stort sett bare pent vær. Turen vi valgte tok ca en time og da får du med deg det viktigste.

Paris, Seinen (c) Ingar Næss

Jeg vil allerede nå bare ha sagt at gode sko må du ha med for det er når du går her du kan utforske byen. Du har sikkert allerede bestemt deg for hva du skal utforske av alt det spennende å se og oppleve for å få byens magiske stemning. De to mest populære gatene i Paris er Champs-Elysees og Rue Saint-Rustique, og her finner masser av sjarmerende kafeer og restauranter og spennende butikker. Men nå fortsetter vi rundturen.

Paris, Seinen (c) Ingar Næss

Vi krysser Seinen flere ganger på turen og på den kan du også ta en sightseeingbåt om du har lyst på denne hyggelige opplevelsen.

Louvre-museet i Paris (c) Ingar Næss

Husk å sjekke åpningstider på alle museer og andre attraksjoner. Vi var litt uheldige og

fikk ikke besøkt Louvre-museet, da det var sengt, men du kan benytte "skip-the-line" og komme deg forbi køene inn til Louvre Museum. Bestill en privat guide og få innblikk i Europas kunsthistorie, kjente mesterverk som "Mona Lisa" og "Venus de Milo". Bare husk du er alikevel ikke alene.

Notre-Dame-katedralen etter brannen (c) Ingar Næss

Vi viste at vi ikke kom inn her for 15. april 2019 brøt det ut en brann under taket på Notre-Dame-katedralen. Da brannen ble slukket, hadde bygningens spir kollapset, det meste av taket var ødelagt og de øvre veggene ble alvorlig skadet.

Så hadde det vært lokalt nedbør like ved oss, vi slapp regnet, men fikk regnbuen i stedet.

Nå var vi rett ved Eiffeltårenet og snar skulle vi spise sen frokost med utsikt til nettopp dette verdensberømte byggverket.

Paris, Eiffeltårnet (c) Ingar Næss

Eiffeltårnet er et metalltårn i som er 330 meter høyt og ble bygget til Verdensutstillingen i 1889. Altså på Gustav Vigelands tid. Det var et av bidragene til å markere 100-årsdagen for Den franske revelusjonen. Konstruksjonen var ment å være midlertidig og vakte stor motstand, men er siden blitt stående som et symbol for Paris.


Nå blir det frokost på ekte fransk vis. Vel å merke du betaler litt ekstra for beliggenheten her.

Det å sitte her å kos seg er ekte, sitte å se alle som kommer og går, høre alle stemmene, språkene og ikke minst alle som kommer nettopp hit for å vise seg frem. De kommer med sin privat sjåfør og sine "vesker" og moteklær som tar så mye plass at menneskene blir borte. Vel kanskje det er meningen. Jeg mener ikke noe negativt, men det er jo litt gøy til frokost.

(Kilkk på et bilde for å se i full størrelse)

Det som svært ofte skjer er at brude-turister kommer til denne utsiktsplassen for å fotografere seg på sin bryllups reise til Paris. Ut i fra det jeg har klart å lese meg til er det spesielt asiater og en del ammerikanere som kommer hit på brylluosreise. Det som var litt morrsomt her var at bruden hadde vært smart og tatt på seg joggesko under kjolen, men her røpet hun seg! Om du spør norske brudepar går nok bryllupsreisen langt andre steder enn Paris.


Nå skal vi hoppe på igjen og komme oss over på andre siden av byen igjen. Jeg har nemlig funnet en meget anerkjent vin butikk.

Butikken heter Lavinia og ligger i nærheten av katedralen. Den første vinen jeg fant med litt kvalitet, en Saint-Emilion som ikke kostet mer enn ca NOK 12-13000,-, men den dyreste de hadde lå på lager lå på rundt NOK 30 000,-. Her var det selvfølgelig en bar og frokostrestaurant i kjelleren, eller underetasjen blir nok mer korrekt. Selv ble det en tur rundt smaksanlegget. Her kunne du smake på mange forskjellige viner fra 1Euro og opp til rundt 20 pr smak ,som var ca ti fingerbøll stort glass.


Så skulle jeg forsøke å finne et bra sted for å få tatt noen sort/hvit bilder.

Dette ble kun en liten test, for nå kom regnet og vi hadde kun en paraply.


Vi hoppet på bussen igjen.

Paris, Seinen (c) Ingar Næss

Det blir jo flotte ganske flotte bilder i dette lyset selv med en eldre iPhone, men når sant skal sies så byttet jeg til en nyere modell når jeg kom hjem.

Paris, Seinen (c) Ingar Næss

På kvelden spiste vi på Brasserie La Lorraine en sjømatrestautrant. Du kan lese mer om den når du kikker her


Litt shopping i Paris kan koste like mye som mye shopping i Norge.Her har du linker til guider og attraksjoner.


Beklager men dette ble ikke den største og beste presentasjonen av Paris, men den kommer på et senere tidspunkt.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page